Implant dentar pret | Cat costa un implant dentar?
implant dentar pret

Cat costa un implant dentar sau implant dentar pret ?

Intrebarea ” Cat costa un implant dentar ? ” sau ” implant dentar pret ” este adesea prima intrebare adresata specialistului. Pe buna dreptate, aceasta intrebare are legitimitate atunci cand vorbim inca de un serviciu medical costisitor.

Cat costa un implant dentar

Probabil ca ai intrat pe internet si ai inceput sa cauti ” Implant dentar pret ” sau ” cat costa un implant dentar ” si incerci sa iei o decizie buna in ceea ce te priveste atat legata de pretetul unui implant dentar dar si de calitatea acestuia.

Avand in vedere ca sunt peste 300 de tipuri de implant dentar, pretul acestor produse variaza de la 3-4 sute de euro pana la mii de euro. Daca vrei sa citesti mai mult despre implantul dentar ai aici un ghid complet despre implant dentar.

Pretul implantului dentar variaza in functie de mai multi factori. Astazi vorbim de cei mai importanti 6 factori si modul in care acestia influenteaza procentual pretul implantului dentar.

1.EXPERIENTA

45% Experienta medicului si echipei care realizeaza tratamentul cu implant dentar

Cat costa un implant dentar

Peste 45% din costul unui implant este dat de manopera pe care o practica fiecare medic implantolog. Valoarea acestui procent variaza in functie de experienta medicului, de numarul de implanturi dentare inserate si deseori de cat de buna este colaborarea acestuia cu furnizorii lui.

Este evident faptul ca un medic cu multa experienta tinde sa perceapa un pret mai mare decat un medic la inceput de drum. Acest lucru este normal si nu este nimic rau in aceasta practia.

Daca acum 7-8 ani rata mea de succes erea undeva in jur de 95% acum ma pot bucura de o rata de succes de peste 98%. Aceasta sporire a rate de succes este datorata atat experientei acumulate cat si materialelor si implanturilor pe care le folosesc.

Experienta o apreciezi tu!

Eu cand am inceput sa pun implanturi dentare, pentru ca-mi doaream foarte mult sa practic aceasta specialitate am ajuns in unele cazuri sa platesc eu acele tratamente .

extractie masea de minte

Astazi, desi practic onorarii mult mai ridicate in ceea ce priveste manopera si actul terapeutic, reusesc sa tin costurile destul de scazute prin 2 mecanizme: un volum mare de implanturi dentare imi permite sa negociez un cost mai mic / implant si faptul ca o data cu experienta am inceput sa eficientizez foarte bine timpul atat pentru mine cat si pentru tine.

In felul acesta costul unui implant dentara in medie este de 500 euro pentru un implant de calitate buna si aproximativ 750 euro pentru unul premium.

2.BRAND-UL IMPLANTULUI

30% Evident ca implanturile dentare, in functie de producator vin cu costuri diferite.

Asa cum spuneam si anterior, un alt factor important atunci cand vorbim de pretul implantului dentar este marca implantului.

Si apare intrebarea: Implant dentar pret sau calitate? Asa cum te astepti sunt implanturi dentare ieftine pe care te poti baza intr-o anumita masura, sunt implanturi dentare cu un pret mediu si sunt implanturi dentare scumpe. Pe propria-mi piele am invatat ca in general implanturile dentare ieftine tind sa nu functioneze asa bine ca cele medii sau cele premium. Dar sa vorbim putin despre ce inseamna un implant dentar Premium, Standard sau Low Cost.

Implanturile PREMIUM

Cele mai cunoscute branduri de implanturi premium la nivel mondial sunt cele de la Nobel Biocare si Zimmer Dental. Pe langa acestia ii putem enumera cu usurinta pe producatorii implanturilor Straumann dar si alte companii care produc implanturi dentare de mai bine de 100 de ani.

pret Implant dentar-Nobel

Implant dentar pret zimmer

Principalul atu pe care acesti producatori il au in fatat competitiei este experienta acumulata in fabricarea implanturilor dentare si precizia cu care acestea sunt realizate. Pretul unui implant dentar Zimmer variaza intre 950 e si 1200 e iar cel de la Nobel Biocare este intre 750 e si 1150 e. Spun ca variaza pretul pentru ca in functie de caz, tipul de implant dentar variaza, si in felul acesta variaza si pretul.

Implanturile STANDARD

In acesta grupa valorica putem include o varietate foarte mare de implanturi dentare insa eu voi vorbi doar de cele pe care le utilizez sau am avut placerea sa le folosesc. Aici includem ARDS, Alpha Bio, Bredent, Megagen, Paltop, Biocon . 

Implanturi-dentare-pret

Daca bugetul disponibil este unul mediu iar daca la intrebarea ” Cat costa un implant dentar?” sperai sa gasesti niste preturi cat de cat decente atunci acest tip de implant dentar este pentru tine.

Aceste implanturi dentare sunt varianta mai putin costisitoare a implanturilor Premium insa, cu putine excepti, reusim sa obtinem rezultate asemanatoare cu cele pe care le obtinem cu implanturile premium.

Implanturile LOW COST

Sau implanturile ieftine. Probabil ca in cautarile tale pe internet ai dat si de acest tip de implant dentar cu pret redus. Pentru ca nu mai folosesc acest tip de implant dentar de mult timp nu o sa vorbesc foarte mult despre aceasta categorie.

Totusi, tin sa precizez cateva aspecte foarte clare:

 1. Nu totate implanturile ieftine sunt neaparat si de proasta calitate sau nu vor functiona in gura ta.
 2. Nu toate implanturile dentare ieftine sunt neaparat ieftine. ( vezi sitatia in care este pomovat un implant dentar cu 300 euro si apoi afli ca te mai costa si bontul de vindecare inca 50 euro si te mai costa si bontul de transfer inca 50 euro si apoi bontul protetic inca 100 euro si ai ajuns sa platesti cat pentru un implant Standard.
 3. Daca platesti putin, in general urmeaza sa mai platesti ulterior si alti bani

3.LOCATIA

5% Desi nu este un factor esential, locatia va guverna costul unui implant dentar.

Clinica dentara

Pretul implantului dentar este dat si de locatia clinici. Chiar daca in mod normal locatia nu este un factor care sa decida pretul unui implant dentar trebuie sa ti cont de faptul ca la intrebarea ” Cat costa un implant dentar? ” vei primi raspunsuri diferite de la acelasi medic care pune acelasi implant dentar fie in Bucuresti fie in Giurgiu. Si e normal sa fie asa.

Costurile generate de locatie pentru o clinica dentara in general se regasesc in toate manoperele efectuate. Daca mergi in centrul Bucurestiului vei primi un pret iar daca mergi la periferia Bucurestiului vei primi alt pret.

 

Eu personal, nu prea tin asa mult cont de acest lucru si incerc sa fiu constant in ceea ce ma priveste. Clinica dentara in care lucrez cel mai mult este situata in Bucuresti pe Bd. Schitu Magureanu la Nr 7.

4.RX sau CBCT

~8% CBCT sau radiografie 3D. Extrem de importanta in realizarea unui implant de calitate.

Cat costa un implant dentar sau implant dentar pret ? 1

Ca sa fie destul de clar de la bun inceput. Daca ai analize radiologice facute atunci putem vorbi de un implant dentar de calitate. Daca nu ai radiografi facute atunci o sa trebuiasca sa mergi si pe la biserica pentru putin noroc. De ce spun asta? Pai ca sa-ti dai seama ce am de facut o sa fac o mica paralela cu tamplaria. In esenta eu trebuie sa insurubez un implant dentar intr-un os. Osul este 3D implantul este 3D.

In medie implanturile au 3,8 mm in diametru si aproximativ 10 mm in lungine. Osul tau are in medie 4-5 mm latime, si lungimi variabile. Daca lungimea sa zicem ca o mai bajbaim angulatia este aproape imposibil de aflat. Pot sa vad cum este dispus osul tau doar daca fie faci CBCT ori tai cu bisturiul de 3 ori mai mult pentru a descoperi tot osul. Sunt convins ca o sa vrei sa faci CBCT.

Ce am scris anterior este usor exagerat insa pe deplin adevarat. Nu pot sa-ti pun un implant dentar fara sa vad si sa stiu unde-l pun. Si pentru asta am nevoie sa vad.

Sa nu mai vorbim de situatiile in care trebuie sa masor exact cati mm sunt pana la canalul mandibular. Sau cum sa fac sa nu-ti bag implantul pana in nas sau in sinus.

5.MATERIALE

~8% 6 din 10 pacienti au nevoie de tratamente suplimentare in ceea ce priveste realizarea unui implant dentar. 

Cat costa un implant dentar

8% din pretul unui implant dentar dar poate sa fie mult mai mult. Cand tu cauti pe internet ” implant dentar pret ” sau ” cat costa un implant dentar ” cauti defapt sa te orientezi putin in ceea ce priveste pretul pe care trebuie sa-l platesi pentru a avea un dinte. Necazul e ca in acest calcul trebuie incluse multe alte lucruri. Aici vorbim de materialele de aditie osoasa, membrane, pini de fixare si asa mai departe.

Pretul implantului dentar poate sa fie mult mai mare. Spuneam ca poate sa coste mult mai mult pentru ca sunt situatii cand costul asociat imbunatatiri osului este mult mai mare decat costul implanturilor dentare.

Daca ai avut un granulom mare, daca ai nevoie de sinus lift, daca ai suferit extracti traumatice atunci toate acele zone trebuie refacute din punct de vedere volumetric.

Daca esti totusi in situatia cand ai pierdut aproape toti dintii sau toti dintii si te poti incadra sa utilizezi sistemul fast and fixed, e bine de stiut faptul ca acest sitstem de implant dentar, in general, nu necesita aditie osoasa. Astfel ajungi sa cumperi un implant dentar ieftin.

6.DOTARI

4% Echiapmentele si tehnologiile utilizate au un impact extraordinar de mare in buna desfasurare a unui tratament de calitate

Cat costa un implant dentar sau implant dentar pret ? 2

Este obligatoriu ca in 2019 un implant dentar sa fie pus cu echipamente moderne care sa asigure extrem de mult control. Echipamentele medicale specifice implantologiei joaca un rol important in buna functionare a tuturor etapelor. E normal ca si ele sa joace un rol in stabilirea pretului implantului dentar.

Se folosesc echipamente precum fiziodispenser, truse chirurgicale si truse destinate fiecarui implant in parte. Pregatirea cabinetului si sterilizarea sunt iar componente care implica costuri ridicate.

Cat costa un implant dentar pus de mine sau care este pretul unui implant dentar?

Pretul unui implant dentar pus de mine variaza intre 500 si 1500 euro. Pretul variaza in functie de tipul de implant ales si de tratamentele complementare care apar ca si necesitate.

Cat o sa te coste pe tine? Pai probabil ca daca ai pana in 45 de ani orice implant o sa functioneze bine. Daca ai peste 45-50 ani trebuie sa cautam si sa gasim varianta optima nevoilor tale.

Pentru a-ti face o idee mai buna despre cat te-ar putea costa pe tine este important sa ne vedem la o consultatie. E bine de stiut ca majoritatea pacientilor opteaza pentru o varianta intermediara iar cei care aleg implanturile de 1500 sunt aceia care reprezinta intr-adevar cazuri dificile sau acele persoane care nu fac compromisuri in ceea ce priveste calitatea.

Am o conduita onesta fata de toti pacientii. Acesta poate sa fie un motiv pentru care sa te refuz. Si nu, nu vorbim de bani. E posibil sa te refuz pentru ca nu cred ca o sa pot sa obtin rezultate bune in cazul tau. Am sa te indrum catre alte obtiuni insa nu ma voi juca cu sanatatea ta.

 Concluzii | Cat costa un implant dentar ?

Daca e sa trag o concluzi referitor la acest subiect, aceea e ca pretul unui implant dentar variaza in functie de multi factori pe care nu trebuie neaparat sa-i dezbati asa mult ca si mine. Pe tine te intereseaza cat te costa sa ai dinti ficsi. Pentru a afla cel mai exact raspuns la aceasta intrebare cel mai bine e sa mergi la medicul tau stomatolog si sa ceri sa se realizeze un deviz.

Pretul unui implant dentar este dat atat de calitatile acestuia cat si de competentele echipei medicale. Atunci cand esti nevoit sa apelati la aceasta procedura, este bine de stiut ca, costul implantului variaza undeva in jurul a 350 euro pentru un implant ieftin, 600 euro pentru un implant de calitate medie si peste 1000 de euro pentru un implant dentar de top.

Ai o intrebare la care nu ai gasit inca raspunsul? Vrei sa ma intrebi ceva legat de implantul dentar? Imi poti lasa un mesaj aici si am sa revin cat de repede pot.

ZI buna!

27 thoughts on “Cat costa un implant dentar sau implant dentar pret ?”

 1. Buna ziua,

  Imi puteti spune va rog care este pretul pentru un implant dentar cu tot cu suruburi si coroana?

  1. Salut Andrei,
   Pretul total a unei coroane metaloceramice pe implant este de aproximativ 700 euro. De precizat faptul ca aceste costuri sunt pentru un implant de aprox 500 euro iar in ceea ce priveste coroana dentara aceasta este aprox 200 euro.

 2. Buna ziua,
  am citit cu mare placere articolul dumneavoastra,l-am gasit foarte informativ.

  Daca ma puteti ajuta cu un pret estimativ total tinand cont ca pe partea
  maxilarului mai am doar 4 molari(2 stanga/2dreapta).
  Daca ar fi sa aleg intre ARDS si ALPHA BIO (sau DentiSystem daca ati lucrat)ce imi recomandati ?

  In cazul meu ,trebuie 4 implanturi sau 6 ?
  Sa inteleg ca nu am nevoie de coroane,probabil am sa platesc
  pretul pentru proteza cu bonturi pe implanturi?
  Pe implanturile ARDS sau Alpha Bio bonturile sunt din titan?
  Ma gandesc sa nu se vada gingia ca si cum ar fi vanata dupa ce se
  vindeca zona.

  Pe scurt, cum ar decurge o consultatie cu dumneavoastra?

  Mentionez ca am 35 de ani,am facut deja sinus lift,analizele la sange sunt ok,si fumez
  un pachet la zi.
  Am atasat si un link cu niste screen shot-uri de la 3d-ul facut inainte de sinus si
  extractia dintilor (colorati in rosu).

  https://ibb.co/Nj29Qgh

  Va multumesc !

  1. Buna ziua,
   Voi incerca sa va raspund punctual si pe scurt la intrabarile adresate :
   „Daca ar fi sa aleg intre ARDS si ALPHA BIO (sau DentiSystem daca ati lucrat)ce imi recomandati ?”
   -Alegerea depinde foarte mult de bugetul dumneavoastra. Ambele sisteme de implaturi sunt bine cunoscute pe piata din Romania si sunt folosite cu succes de catre minde de peste 7 ani.
   „In cazul meu ,trebuie 4 implanturi sau 6 ?”
   -Alegem numarul de implanturi dentre in functie de planul de tratament si de disponibilitatea osoasa. Acest lucru il stabilim in timpul consultiei.
   „Sa inteleg ca nu am nevoie de coroane,probabil am sa platesc pretul pentru proteza cu bonturi pe implanturi?”
   -Daca alegeti proteza pe implanturi atunci veti plati doar proteza pe implanturi. In cazul protezelor pretul este / proteza si nu pe nr de dinti.
   „Pe implanturile ARDS sau Alpha Bio bonturile sunt din titan?”
   – ambele tipuri de implanturi dentare au posibilitatea de a se folosi o gama variata de bonturi protetice. Cele standar care sunt incluse in pret sunt un aliaj de titan.
   ” Pe scurt, cum ar decurge o consultatie cu dumneavoastra?
   -Va programati telefonic la 0733 108 757 sau prin email la office@drdurbac.ro si solicitati o programare pentru consultatie la implantologie. Colegi mei vor gasi un interval orar optim pentru dumneavoastra.
   La consultatie vom stabili in primul rand ce va propuneti dumneavoastra si apoi care este pacursul cat mai eficient pentru a ajunge la acele rezultate. DIn partea mea veti primi cateva variante de tratament pe langa cel propus de dumneavoastra si vom stabili timpul necesar si costurile aferente.

   Daca mai sunt necesare alte lamuriri nu ezitati sa ne contactati.

 3. Buna ziua! as dori un pret informativ pentru o dantura completa de calitate. mai am doar cam 8 dinti ramasi , un doctor mai demult mi-a recomndat sa ii scot pe toti ( sunt deteriorati ) si sa imi pun implant total.
  A mai spus ca nu as avea nevoie de implant osos. Va rog tare mult pentru un pret orientativ de calitate pentru astfel de lucrare, puteti de asemena sa imi scrieti pe adresa de email daca nu e cu suparare. Va foarte multumesc, cu multa stima si respect, Danut

  1. Salut Danut,
   Am sa las aici raspunsul.
   Am sa plec de la premiza ca osul este suficient si nu sunt necesare alte interventii. Calculu este astfel:
   Pentru partea de sus:
   avem in general nevoie de 6 implanturi dentare – costuri : 1 implant = aprox 500 e => 3000 E implanturile dentare iar lucrarea fixa pe implanturi cu 10 dinti costa aproximativ : 1 dinte = aprox 700 lei => 7000 lei ( 1500 e)
   TOTAL: 4500 lei
   Pentru partea de jos:
   avem aproximativ aceleasi calcule insa in anumite conditii putem folosi 4 implanturi. Asta inseamna ca, costul se reduce cu aprox 1000E.

   Daca ai nevoie si de alte informatii nu ezita sa-mi scri aici.
   Zi buna!

   1. Va multumesc frumos de raspuns. Din calcule am inteles ca ma poate costa in jur de 8 – 9 mii de euro.
    Cat ar trebui sa stau in tara pentru implanturi si cam cand ma pot intoarce la munca dupa aceea. ( Sa inchiriez o camera la hotel )
    Daca dupa implanturi trebuie sa revin sa zicem 6 luni mai tarziu pentru lucrarea definitiva. Daca da as putea sa platesc sa zicem prima transa 4-5 mii de euro si restul peste 6 luni?
    Sau ma gandesc daca as putea plati prin direct debit direct din contul meu din UK lunar o suma.
    Apoi as dori sa stiu daca de banii acestia ma aleg cu o lucrare de calitate ( daca se poate sa imi explicati putin si de brandul folosit si caracteristicile acestuia), eu fiind fumator momentan dar cu ganduri puternice de a
    renunta.

    Va foarte multumesc de ajutor si de intelegere, cu multa stima si respect, Danut C.
    P.S. daca se poate imi puteti scrie si pe adresa mea de email.

    1. Salut Danut,
     Cu aceeasi idee in minte ca osul tau este ok, ai urmatoarele puncte de referinta:

     „Cat ar trebui sa stau in tara pentru implanturi si cam cand ma pot intoarce la munca dupa aceea.”
     Timp necesar: In general 2 sedinte, una pentru partea de sus una pentru partea de jos la interval de 4-5 zile . Deci in total sa zicem o saptamana ca si timp in RO.
     De intors la munca te poti intoarce imediat.

     „Daca da as putea sa platesc sa zicem prima transa 4-5 mii de euro si restul peste 6 luni?”
     SIgur, se poate realiza un contract cu plata in 2 transe. Detalii gasesti la Clinica la care lucrez.

     „Apoi as dori sa stiu daca de banii acestia ma aleg cu o lucrare de calitate ”
     asa cum mentionam si in primul raspuns, vom folosi implanturi dentare cu valoarea aprox de 500 E . Acestea sunt: ARDS, BioTec, JD dental. Aceste implanturi vin cu garantie pe viata pentru produs. Sunt implanturi de clasa medie cu rezultate foarte bune.
     Lucrarea dentara ( dintii ) este Metalo-Ceramica adica suport din Crom-Nichel acoperit in intregime cu ceramica.

     Sigur ca se poate opta si pentru variante mai bune cum sunt implanturile de la Zimmer sau Strauman sau pentru coroanele dentare sa folosim zirconiul dar acest lucru tine de dumneavoastra.

     Daca ai nevoie si de alte informatii nu ezita sa-mi scri aici.
     Zi buna!

 4. Cam la ce preț se ajunge pentru 6 dinți compleți?Toti sunt cariati rău, la salariile de la noi din tara care e cea mai buna varianta?

  1. Salut Cosmin,
   Din pacate nu-ti pot raspunde la intebarea adresata. Nu stiu in ce stare sunt dintii tai. Daca sunt doar cariati atunci poti pune plombe dentare. Daca deja au probleme mai serioase trebuie sa te gandesti la coroane dentare sau implant dentar.
   Zi buna!

 5. Constantin Marginean

  Buna ziua D-le Doctor,
  Dintele 3/6 a fost extras si adaugat aditie de os in data de 7 Februarie 2020. As dori un implant Dentsply Astra Tech EV complet cu bontul protetic si coroana instalat. Puteti va rog sa-mi dati un pret care include totul (manopera, implantul, radiografii etc.)
  Cu stima,
  Constantin

  1. Buna ziua,
   Imi este greu sa va dau un raspuns in acest moment. Momentant implnaturile dentare de la Sirona nu sunt inca in portofoliul meu sau al clinicii in care lucrez. Chiar acum cand va scriu aceste randuri suntem in discuti si introducem in practica noastra sistemele de bonturi coroane si implanturi dentare Atlantis de la Sirona insa asa cum spuneam suntem inca in discutii preliminare. Daca sunteti interesat de alte soluti implantare Premium va poat oferi mai multe informati legate de costuri insa despre Dentsply momentan nu am.
   ZI buna!

 6. Buna ziua dm doctor as dori daca se poate sa imi puteti spune ce pret este pentru 2 masele lips de preferat ar fii implant va multumesc o zi frumoasa.

  1. Buna ziua,
   Pretul unui implant dentar este de aprox. 2500 lei iar o coroana dentara din zirconiu este 1350 lei. Pentru a repara un dinte cu ajutorul implanturilor va costa aprox 3850 lei. Pentru 2 dinti asta inseamna 7700 lei.
   Zi buna!

 7. Buna-ziua,

  Puteti, va rog, sa- mi spuneti costul total si timpul necesar pentru refacerea completa a danturii ( maxilar si mandibula). Mama are toti dintii lipsa. Care este optiunea de tratament cea mai buna in acest caz?

  Va multumesc mult!

  1. Buna Maria,

   Imi este foarte greu sa-ti spun cat o sa coste ceva ce nu am putut evalua. Si da, stiu ca intrebi aproximativ insa tot imi este greu avand in vedere faptul ca exista multe alternative cu diferite costuri. O varianta buna in cazul mamei tale, asa cum ai descris tu situatia, este sistemul cu 6 implanturi dentare pe fiecare arcada. Inca lucrez la acest articol insa cred eu ca te va lamuri si pe tine in legatura cu costurile si cu posibilitatile pe care le avem. Articolul il gasesti aici : https://drdurbac.ro/fast-and-fixed-implant-dentar/

   Zi buna!

 8. Buna ziua. De zece ani am o lucrare protetica fixa. Mentionez ca aceasta lucrare s-a executat pe fond de boala parodontala, iar acum sunt intr-o mare incurcatura. Lucrarea incepe sa se degradeze incet dar sigur(adica partea de sus incepe progresiv sa nu mai sustina, adica se clatina), un dinte mi-a cazut.
  Intrebarea mea este daca as avea sanse sa-mi fac o lucrare , cat costa si cat tine o asemenea lucrare de implant. Poate ca si osul e resorbit. Daca nu se poate face implant din cauza osului resorbit ce se mai poate face. Mentionez ca am varsta de 54 de ani.In cazul in care e nevoie de extractia totala a tuturor dintilor cat ar dura toata lucrarea?Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

  1. Salut Dan,

   Voi incerca sa-ti raspund la cat mai multe intrebari, cat mai punctual.
   -„Intrebarea mea este daca as avea sanse sa-mi fac o lucrare”
   R: In principiu da. Evident ca raspunsul poate sa fie nuanta in functie de calitatea si cantitatea de os pe care o mai ai ( aceste lucruri se stabilesc la CBCT, adica radiografie 3D).
   -„cat costa si cat tine o asemenea lucrare de implant.”
   R: Cat costa depinde de mai multi factori. Ai sau nu ai os? E nevoie de mult os? Ce tip de interventie trebuie facuta? Totusi, in mod normal te califici pentru interventiile de tip all on 4 si all on 6 ( gasesti aici mai multe detalii all on 4 sau all on 6 -fast and fixed
   Este greu de stabilit cat de mult te vor tine. Eu mereu plec de la premisa ca realizam lucrari protetice pe viata insa acest aspect tine partial de mine partial de tine si de sanatatea ta generala.
   -„Daca nu se poate face implant din cauza osului resorbit ce se mai poate face.”
   R: Daca nu ai os, punem!. Daca nu se mai poate pune sau reprezinta o problema financiara atunci sunt si alte solutii precum proteza dentara. Nu e placuta dar functioneaza.
   -„In cazul in care e nevoie de extractia totala a tuturor dintilor cat ar dura toata lucrarea?”
   R: In conditii bune poti sa ai dinti in aprox. o luna iar daca situatia este dificila in aprox. 6 luni.
   – „Mentionez ca am varsta de 54 de ani”
   R: Multi inainte. varsta nu reprezinta o problema.
   – „Mentionez ca aceasta lucrare s-a executat pe fond de boala parodontala”
   R: Boala parodontala reprezinta o contraindicatie relativa si nu absoluta. Asta inseamna ca afectiunea parodontala poate sa fie tinuta sub control iar viata implanturilor sa fie una foarte buna.

   Daca mai ai nevoie de lamuriri scrie-mi aici.
   Zi buna!

 9. Cam descurajator, dar dumneavoastra sunteti specialistul.
  Eu cred ca nici o lucrare , fie ea din mecanica , electronica s.a.m.d. , nu tine o viata intreaga oricat am vrea sa credem. Costurile lucrarii nu sunt la indemana oricarui, dar acum noi platim pentru ce nu am facut in tinerete, cand nu ne durea nimic si nu aveam o igiena corespunzatoare.La revedere si toata stima.

  1. ” Costurile lucrarii nu sunt la indemana oricarui ” – asa este. Acesta este motivul pentru care spuneam ca atat eu cat si colegii cu care lucrez plecam de la premisa ca realizam lucrari protetice care sa tina foarte, foarte mult. Planul meu este ca lucrarea dentara sa tina macar cat tin dintii suport. In acest caz cat poate sa sustina osul in care sunt puse implanturile.

   Zi buna!

 10. Maria Dimitriu

  Buna seara, va rog sa-mi spuneti cat ma va costa ridicarea de sinus si aditie de os pentru doua implanturi. Mentionez ca am 56 de ani. Multumesc, Maria.

  1. Buna Maria,
   Costurile aproximative pentru sinus lift cu tot cu os se ridica pe la aproximativ 3500 lei. La acest pret se adauga pretul implanturilor dentare.
   Chiar in timp ce-ti scriu acest raspuns lucrez la un articol in care vorbesc despre alternative reale la sinus lift unde procedura este mult mai putin invaziva iar costurile ceva mai reduse. Vei gasi intregul articol aici, Sinus Lift – Ghid complet in 2020 in cateva zile.
   Zi buna!

 11. Necula Gheorghe

  am 65 ani, la mandibula exista o lucrare care mai inglobeaza cativa dinti
  Pot face un implant cu proteza fixa ? Lucrarea se misca , nu pot manca nimic mai tare

  1. Buna ziua,
   Daca osul mandibulei va permite atunci cu siguranta puteti pune implanturi dentare. Pentru a stabilii daca osul mandibular este ok, este nevoie de un CBCT.
   Zi buna!

 12. Necula Gheorghe

  am cbct din 2019
  Inteleg ca aveti cabinet si in giurgiu
  pot face o programare?
  Cu stima

 13. Pingback: Cât costă un implant dentar în București? – blog.medicalelearning.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cropped-M-bust-2.jpg

Ai nevoie de un dentist?