Fast and fixed implant dentar

Sistemul-fast-and-fixed

Ai inceput sa cauti pe internet ” fast and fixed ” ” Fast and fixed pret ” sau ” Fast and fixed Bucuresti ” si probabil ca ai nevoie pentru tine sau pentru parintii tai de o solutie buna, rapida, si functionala. Inteleg, proteza nu e o solutie si-ti doresti dinti ficsi in 24 ore.

Atunci ai ajuns unde trebuie. In acest articol vei gasi toate informatiile necesare pentru a putea lua o decizie inspirata pentru tine sau cei dragi tie.

Ce este sistemul fast and fixed

Fast and Fixed este o titulatura data de producatorul de implanturi dentare Bredent unui sistem care cuprinde 4-6 implanturi dentare, un set de sisteme intermediare si lucrarea dentara provizorie care se poate aplica in anumite conditi chiar in aceeasi sedinta. Pretul sistemului fast and fixed in Bucuresti este ieftin pentru ca asa este gandit sa fie. Mai putine componente fara a face rabat de la calitate.

Fast-and-fixed-inainte-si-dupa

Intr-un fel sau altul mai toti producatori de implanturi dentare au dezvoltat un sistem asemanator. In general acesta este numit All on 4 sau All on 6 care inseamana ca toti dinti sunt sustinuti fie de 4 implanturi dentare fie de 6 implanturi.

Bredent este un producator german de implanturi dentare cu peste 40 de ani de experienta in domeniul medicinei dentare. Aceasta firma se numara printre primi 10 producatori de implanturi la nivel mondial.

Sistemul-fast-and-fixed

Acest sistem se adreseaza unui grup mare de pacienti care fie au pierdut toti dintii fie sunt pe cale de ai pierde. Atat acestia cat si purtatori de proteze pot apela la sistemele fast and fixed pentru a-si recapata dintii ficsi intr-o zi.

Beneficiile sistemului fast and fixed

Acest sistem de implant dentar fast and fixed vine cu un mare plus. In esenta este mai rapid si costa mai putin. Dar sa detaliem cateva din benefici.

1. Te costa mai putin decat un sistem clasic

Cand vorbim de costul aparut pentru a avea dinti ficsi pe implanturi dentare vorbim defapt de 3 componente mari si late: cate implanturi dentare se folosesc, cati dinti si daca este nevoie de aditie osoasa sau nu.

Daca in sistemul clasic se poate ajunge si pana la 12-14 implanturi folosite doar pentru o singura parte. Costul implanturilor este de ~ 700 Euro X 12 implanturi = 8400 Euro doar pe implantrui.

La suma asta mai adaugi si costul dintilor care poate sa varieze intre 2500 euro si 4000 euro in functie de materialul utilizat.

Daca esti mai putin norocos si osul disponibil nu este de foarte buna calitate sau nu este in cantitate suficienta se mai adauga si acolo intre 2000 si 4000 euro.

Asta inseamna ca pentru o singura parte ai nevoie de aproximativ 14000-16000 euro.

In sistemul Fast and fixed numarul implanturilor utilizate este considerabil mai mic. Din acest motiv si costurile se reduc de multe ori la jumate sau mai putin. In sistemul fast and fixed de cele mai multe ori nu ai nevoie de aditie osoasa.

Fast-and-fixed-pret-ieftin

Adica ajungi sa platesti in jur de 6000 Euro pentru o parte. Vom detalia in amanunt putin mai tarziu cat te costa sa-ti pui dinti in sestemul fast and fixed.

2. Plan de tratament predictibil

Putem stabili inca de la inceput, dupa consultatia intiala in care discutam varianta optima pentru tine, cat o sa te coste si cand suntem gata. Spre deosebire de alte servicii medicale stomatologice pe care le realizam, in sistemul fast and fixed lucrurile sunt destul de predictibile pentru ca nu suntem influentati de alte componente biologice.

3. Rezultate rapide

Mai rapid de atat nu se poate. Dinti ficsi in 24 ore. Cu o pregatire buna in prealabil putem sa-ti punem dinti ficsi chiar din ziua operatiei sau cel tarziu de a 2 zi. Acest lucru variaza de la caz la caz insa de cele mai multe ori montam dintii ficsi provizori, imediat.

Acest lucru este posibil pentru ca, cel putin in Bucuresti avem posibilitatea de a realiza toate componentele acestui sistem foarte repede si foarte precis. 

4. Nu necesita sinus lift sau alte operati laborioase

Acest sistem a aparut tocmai din dorinta de a nu mai necesita interventii chirurgicale suplimentare cum este sinus liftul sau repozitionarile de traiecte nervoase.

Acest lucru contribuie suplimentar la reducerea costurilor si la eficientizarea timpului. 

5. Procedura este minim invaziva iar recuperarea foarte rapida

Minim invaziv inseamna ca te recuperezi mai repede, dupa interventie doare mai putin, sunt mai mici sansele sa apara infecti iar tu revi la normal mult mult mai repede.

Cum obtinem aceste lucruri? Prin cateva mecanisme pe care se bazeaza sistemul fast and fixed dar mai ales prin procedurile alese de mine pentru a obtine rezultatele dorite.

6. Beneficiile sistemului fast and fixed la clinica unde lucrez eu

In general probabil in orice clinica din Bucuresti sau din Romania care utilizeaza acest sistem vei beneficia de acest serviciu destul de asemanator. Realizezi o consultatie initiala dupa care se stabileste un plan de tratament.

Te prezinti la programare, se realizeaza implanturile dentare apoi se iau amprente. Vine lucrarea provizorie in aceeasi zi sau a doua zi.  Revi peste 4 luni si se reia procesul de amprentare. In aproximativ 3 saptamani de la prima amprenta ai dintii definitivi si asta e tot.

Iar tot acest proces este foarte ok insa eu alaturi de colegii mei credem ca se poate si mai bine.

7. Beneficiile sistemului fast and fixed la clinica unde lucrez eu

Astfel dezvoltam constant un proces prin care tu sa beneficiezi de aceste servicii mult mai bine. Ne planuim mai repede, mai simplu si cu costuri cat mai reduse fara sa afectam deloc calitatea.

Astfel pe langa cele enumerate mai sus noi facem in plus urmatoarele:

Consultatia intiala si planul de tratament includ tot procesul pe care-l vom urma. Asta inseamna ca de la prima vizita tu poti sa-ti stabilesti, in functie de calendarul propus, toate celalate evenimente ( bilete de avion, nunti, evenimente importante din viata ta).

Folosim sisteme avansate de realizare a implanturilor dentare. Asta probabil ca auzi la toti insa aici chiar vorbesc de sisteme inovatoare. Si NU, asta nu inseamna costuri in plus pentru tine.

Sistemul clasic este sa tai gingia si sa inser implantul dentar dupa care sa urmeze o perioada de vindecare de 10 zile. Cel mai probabil te umfli si nu mai putem pune lucrarea provizorie imediat.

Sistemul propus si dezvoltat de noi. Ne pregatim din timp. In momentul in care faci CBCT ( adica radiografia aia mai complicata 3D) am in vedere sa realizam si o scanare a dintilor vecini sau a gurii in general.

Pe baza acestor informatii vom realiza un chid chirurgical care-mi permite sa pun implanturile fara taieturi si cu o precizie milimetrica.

Acest ghid chirurgical este planuit inainte ca tu sa ajungi in cabinet. Cazul tau este dezbatut intre mai multi profesionisti pentru ca tu sa beneficiezi de varianta perfecta.

De ce la clinica dentara unde lucrez eu?

In primul rand pentru ca am grija ca tot procesul sa decurga bine din prima.

Apoi pentru ca vei gasi probabil cel mai integrat sistem la care nu lucrez doar eu ci mai multi specialisti.

Asta inseamna ca desi primesti mult mai mult platesti cel mult la fel ca in alte clinici din Bucuresti daca nu chiar mai putin.

Fast and fixed ieftin. Mai putin pentru ca am reusit sa eficientizam atat de bine acest proces incat ne permite atat noua cat si tie sa reducem foare mult timpul de lucru.

Dar sa vedem care-s diferentele intre varianta clasica practicata in majoritatea clinicilor dentare din Bucuresti si varianta noastra practicata in clinica Delta Clinic Dent din Bucuresti. Spun a noastra pentru ca pe langa mine mai colaboreaza cel putin alti 3 specialisti la finalizarea cazului tau.

 Sistemul clasic GeneralSistemul inovativ DeltaClinicDent
Consultatie de specialitate
Plan de tratament
Planificare costuri
Planificare calendar de lucru
Interventie chirurgicala reparativa acolo unde e cazul
Realizarea extractiilor dentare acolo unde e cazul
Inerventie non invaziva fara umflaturiX
Utilizare chirurgie ghidataX
Realizarea amprentelor sau modelelor digitalX
Aplicarea lucrarii provizorii in aceasi sedintaX
Recall la 3,5 luni
Realizarea lucrarilor definitive
Garanta lucrarilor definitiveX
Monitorizarea lucrarilor dentare dupa fixareX
Recall la 6 luni gratuit dupa interventieX
Relationarea si urmarirea pe termen lungX

In plus poti sa-ti achiti toate aceste servicii stomatologice si in rate prin programele financiare puse la dispozitie de Clinica. Acest sistem de rate poate sa insemne achitarea integrala cu rate fara dobanda sau prin intermediul cardurilor bancare cu specific medical.

 

Ai nevoie de mai multe lamuriri? Daca da atunci

Programeaza-te online!

Cat costa fast and fixed pret?

Asa cum spuneam si anterior, sistemul fast and fixed te costa mult mai putin decat sistemul clasic. Fast and fixed este ieftin. De ce? Pentru ca in primul rand ai nevoie de mai putine implanturi dentare. 

In clinica in care lucrez, pe langa pretul sistemului fast and fixed mic pe ca-l primesti mai beneficiezi si de intregul sistem de beneficii prezentate anterior. Dar sa vedem putin din ce este compus pretul sistemului fast and fixed.

Pretul sistemului fast and fixed este alcatuit din costul Interventiei chirurgicale si a materialelor folosite in sedinta respectiva si din costul lucrarilor definitive. 

Pretul interventiilor chirurgicale.

Ce este inclus in prima parte a tratamentului:

 1. Consultatiile si planul de trtament
 2. operatia chirurgicala
 3. costul consumabilelor ( anestezi, fire si tot ce inseamna materiale pentru o buna desfasurare a interventiei)
 4. cele 4 sau 6 implanturi dentare
 5. bonturile protetice 
 6. bonturile multi unit
 7. bonturile pentru amprentare
 8. lucrarea fixa provizorie

Ce nu este inclus in prima parte a tratamentului si este posibil sa fie necesar:

 1. costul radiografiilor si a analizelor medicale dupa caz
 2. extractia dintilor daca este cazul ( aprox 200 lei / dinte )
 3. lucrarile finale dupa cum o sa vezi mai departe

Pretul lucrarilor fixe definitive

Pretul lucrarilor fixe variaza in functie de sistemul ales si de materialul din care sunt realizati dintii tai. In general alegem sa folosim dinti din ceramica. Estimarile realizate in tabelul urmator sunt realizate pe baza unor lucrari metalo ceramice de foarta buna calitate.

Pe langa acest tip de lucrari se mai poate apela si la sistemul de lucrari pe zirconiu. Aceasta varianta este putin mai costisitoare dar ofera o mai buna estetica in anumite cazuri.

Sa presupunem ca ti-ai propus sa-ti recapeti zambetul si sanatatea si apelezi la sistemul fast and fixed. Impartim gura in mandibula si maxilar si avem urmatoarele calcule:

Fast and fixed pret Mandibula

Etapa 14 implanturi si lucrare fixa provizorie15400 lei
Etapa 2 dupa 4-6 lunilucrare fixa definitiva10800 lei

Fast and fixed pret Maxilar

Etapa 16 implanturi si lucrare fixa provizorie21100 lei
Etapa 2 dupa 4-6 lunilucrare fixa definitiva10800 lei

Calculul pentru lucrarile finale fixe este facut pentru cel mai des sistem utilizat adica dinti din ceramica cu suport metalic. Pe langa acest tipt de lucrari dentare fixe mai poti alege si variantele pe zirconiu.

Ce este extraordinar la acest sistem de implant dentar:

 • Nu ai costuri suplimentare si acest lucru este important.
 • Nu ai costuri cu aditii osoase.
 • Nu deviem de la planul de tratament.
 • Toate acestea adunate duc catre un sistem fast and fixed ieftin.

Pentru binele tau si pentru linistea mea, folosesc cele mai bune si sigure implanturi dentare. Costul redus este dat in primul rand de volumul crescut de tratamente de acest fel pe care le realizez alturi de colegii mei. 

Solutii de finantare fast and fixed

Bine. Acum ca totul pare Ok hai sa vedem cum facem sa-ti poti plati mai usor aceste servici. Pe langa pretul redus poti sa beneficiezi si de plata in rate a sistemului fast and fixed. 

Sistemul de plata in rate este disponibil la clinica dentara la care lucrez iar pe pagina la ei gasesti mai multe detalii despre stomatologia in rate.

Fast and fixed | Plata in rate

 • Card de credit Star BT – plata in 6 rate fara dobanda, card oferit prin intermediul Bancii Transilvania.
 • Card Avantaj – plata in 6 rate fara dobanda, card oferit prin intermediul Credit Europe Bank
 • Card de credit Optimo Card – 18, 24 sau 36 de rate cu dobanda ( vezi conditii aici )
 • Card de credit TBI – pana la 60 luni, credit cu dobanda
 • Plata in rate Direct in cabinet – plata in 4 rate fara dobanda ( vezi detalii pe https://deltaclinicdent.ro/stomatologie-in-rate/ )

Primesti sprijinul unui consultant financiar profesionist pentru ca tu sa poti alege cea mai buna modalitate de finantare in functie de veniturile si dorintele tale.

Astfel, Fast and Fixed poate fi achitat cu ajutorul unui credit de nevoi personale sau a unui credit medical, cu pana la 60 de rate.

 

Fast and fixed dezavantaje dar mai ales avantaje

Ca orice sistem sau serviciu medical acesta vine cu o serie de avantaje si dezavantaje. Sistemul fast and fixed se numara printre putinele tipuri de interventii dentare care au putine dezavantaje.  Avantajele surclaseaza cu mult dezavantajele sistemului de implant fast and fixed.

Dar sa vedem care sunt avantajele si care sunt dezavantaje acestui sistem implantar.

Avantaje

 • Sistemul fast and fixed, desi a fost brevetat de Bredent, poate sa fie utilizat si de alti producatori de implanturi. Asta inseamna ca pe o piata competitiva si pretul este unul competitiv. Astfel rezulta un sistem de foarte buna calitate la un pret avantajos.
 • Sistemul fast and fixed este un sistem cu o istorie de peste 20 de ani si astfel cu o cazuistica bogata. Asta inseamna ca acest sistem este unul de incredere verificat si testat pe o perioada lunga de timp.
 • Este un sistem international si ascest lucru este foarte bun. Asa cum esti tratat in Germania sau in America, esti tratat si in Romania. Mai mult, pentru pacientii care nu locuiesc in Romania,  poti sa-ti faci tratamentele stomatologice cu sistemul fast and fixed in Bucuresti si poti sa-l igienizezi profesionist la medicul tau stomatolog din tara in care locuiesti.
 • Pretul sistemului fast and fixed reprezinta un avantaj major. Spre deosebire de sistemele clasice, fast and fixed este ieftin.
 • Atat pentru romanii din tara dar mai ales pentru romanii sau strainii care vin la noi prentu servicii stomatologice sistemul de implanturi fast and fixed este ideal pentru necesita un numar redus de vizite. Asa cum spuneam si anterior sunt necesare 2 vizite, una in care se pun implanturile dentare si cealalta in care se pune lucrarea fixa definitiva.
 • Te bucuri de functionalitatea si estetica data de niste dinti ficsi care se simt precum cei naturali.
 • Cu fast and fixed obti dinti dinti ficsi in doar 24 ore. Cu cele mai multe tipuri de implanturi dentare acest lucru este imposibil.
 • Eviti costuri suplimentare si planuri de tratament nerealiste sau la care tot timpu se mai adauga cate ceva. Cu acest sistem avem costuri predictibile inca de la prima vizita.
 • Sistemul fast and fixed vine cu garantie stomatologica. Asta inseamna ca avem incredere ca te va tine o viata.

Dezavantaje

 • Realizarea sitemului fast and fixed se poate face doar in clinici dentare care au echipamentul necesar. Pe langa dotarea clinicii este obligatoriu sa existe medici pregatiti cu compete in realizarea acestui sistem complex.
 • Din pacate nu toata lumea este un candidat bun pentru sistemul fast and fixed. Medicul specialist, in urma investigatiilor medicale si a radiografiilor decide ce sistem de implant dentar este potrivit pentru cazul tau.

Tu esti un candidat bun pentru fast and fixed implant?

In general sistemul fast and fixed se poate realiza in conditi bune tuturor pacientilor care au nevoie de o recuperare totala maxilara sau mandibulara cu protezare fixa.

Pretul sistemului fast and fixed, in comparatie cu sistemul clasic, fiind unul mai redus ar trebui cu atat mai mult sa reprezinte o calificare suplimentara pentru majoritatea pacientilor.

Cand vorbeam de dezavantaje si de faptul ca trebuie sa fi un candidat bun ma refeream in special la acele cazuri fie care mai au ceva dinti sanatosi si pe care nu vrem sa-i scoatem fie cand vorbim de o lipsa generalizata de os.

 Dar sa vorbim despre tine si cum poti sa te incadrezi in categoria candidatului ideal.

 • In primul rand te potrivesti bine cu acest sistem daca ai pierdut dintii pe toata arcada si nu vrei sa porti o proteza mobila.
 • Daca mai ai ceva dinti insa acestia fie au infecti la radacini fie au inceput sa se miste. In cazul aecsta dintii sunt scosi in aceeasi sedinta in care se pun si implanturile dentare.

Un element comun in ambele situatii este acela ca fie ca ai fie ca nu ai dinti, cantitatea de os trebuie sa fie una multumitoare in zona din fata.

Procentual, peste 85% dintre pacientii care au pierdut toti dintii si peste 90% dintre pacientii care mai au dinti se pot incadra sa primeasca sistemul fast and fixed.

Fast and fixed in Bucuresti si in tara

Presupun ca ai ajuns pana aici pentru ca esti foarte interesat de acest sistem de implanturi dentare. Ei bine de cat sa-ti povestesc aici in scris mai bine treci pe la mine pe la cabinet sau pe la clinicile in care profesez si hai sa-ti spun cum te pot ajuta.

Fast and fixed Bucuresti

In Bucuresti, pe langa clinica dentara Delta Clinic Dent in care profesez cel mai mult ( Bucuresti, Sector 1, Bulevardul Schitu Magureanu, Nr. 7 ) mai am colaborari si cu alte clinici dentare. 

Fast and fixed Romania

In tara, principalul oras in care mai merg este orasul natal Giurgiu insa cu timpul am mai avut si am colaborari si in alte orase in jurul Bucurestiului.

Etape in realizarea sistemului fast and fixed

Realizarea sistemului de implanturi dentare fast and fixed se face in 2 etape. Prima etapa este reprezentata de partea chirurgicala iar partea a 2-a de etapa protetica adica etapa in care se pun dintii ficsi definitivi.

Etapa 1 – etapa chirurgicala

Etapa chirurgicala este realizata intr-o singura sedinta. Inainte de aceasta sedinta exista o preetapa in care se face consultatia initiala si se vorbeste cu pacientul despre cazul lui si despre particularitatile situatie de fata.  In aceasta etapa sunt realizate urmatoarele interventii:

 1. Consultatia si interpretarea analizelor medicale si radiologice. Medicul implantolog realizeaza o analiza amanuntita atat a pacientului cat si a radiografiilor 3D. Sunt analizate toate aspectele. De la prezenta infectiilor sau a dintilor de extras la pozitia viitoarelor implanturi dentare.
 2. Amprentarea initiala si realizarea unur fotografi inainte de interventie. Extrem de importante in procesul de analiza, amprentele initiale, atunci cand este cazul, ne orienteaza cu privire la potentialul rezultat final.
 3. Sedarea sau anestezia administrata local. Tuturor ne este teama mai mult sau mai putin de durere insa in ziua de astazi la stomatolog durerea este de domeniul trecutului. Daca poti sa treci peste faptul ca trebuie sa se faca o anestezi atunci ai trecut de orice fel de problema.
 4. Daca sete cazul se realizeaza extractiile dentare. Extractiile dentare si chiuretarea posibilelor infecti.
 5. Inserarea implanturilor dentare pe baza unui CBCT sau a unui ghid chirurgical in functie de caz. toate acestea tin de planificarea initiala si de modul in care se pot insera implanturile dentare in cele mai bune conditii.
 6. Aplicarea bonturilor protetice. Bontruile protetice sunt niste sisteme care se fixeaza de implant si ne permite sa atasam atat lucrarea definitiva cat si pe cea provizorie.
 7. Aplicarea si fixarea lucrarilor fixe provizori.

Intre cele 2 etape exista o perioada de 4-6 luni pentru ca implanturile dentare sa se poata osteointegra. osteointegrarea este modul in care implantul dentar se sudeaza efectiv de osul pacientului.

Etapa 2 – etapa protetica 

Etapa protetica necesita aproximativ 10 zile si include aproximativ 3 sedinte. Pentru ca tu sa ai dintii pe care i-ai visat trebuie sa ne asiguram ca tot ce construim pentru tine se potriveste perfect.

In toata aceasta perioada vei putea avea in continuare lucrarea provizorie. Sa vedem in ce consta etapa protetica:

 1. Amprentarea implanturilor dentare. In aceasta sedinta amprentam atat implanturile dentare cat si raportul intre arcade. Raportul intre arcade sau mai simplu spus muscatura este o parte extrem de importanta. Ea detarmina cat de confortabila o sa fie lucrarea dentara iar daca aceasta etapa nu este facuta bine sau nu este facuta deloc atunci vei avea dinti cu care nu poti sa mananci.
 2. Proba 1. Se realizeaza structura lucrarii dentare fixe definitive in laborator apoi se probeaza pentru a ne asigura ca toate componetele se potrivesc perfect. 
 3. Fixarea lucrarii fixe definitive. Dupa fixare in general, daca e posibil te chemam la un control in 2-3 saptamani pentru a ne asigura ca totul merge perfect apoi ne vedem la controlul de 6 luni.

1 thought on “Fast and fixed implant dentar”

 1. Pingback: Cat costa un implant dentar in Bucuresti ? [2019 UpDate]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *