Ai inceput probabil sa tastezi pe Google “all on 4” , “all on 6” , “implant dentar in toata gura” sau “all on 4 pret“ si ai dat peste acesta pagina.

Citesti acest articol pentru ca cel mai probabil cauti pentru tine sau pentru parintii tai un tratament eficient care sa te scape de problemele dentare actuale.

All on 4 si all on 6 implant dentar all on 4

Ei bine, ai ajuns unde trebuie. In acest articol vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale legate de sistemul de implant dentar all on 4 si all on 6.

Ce este all on 4 si all on 6?

Expresia “all on 4” si “all on 6” vine din engleza si se traduce prin “totul pe 4″ sau „totul pe 6”. In esenta, acest sistem se traduce prin toti dintii pe 4 sau 6 implanturi dentare.

Acest tip de sistem vine cu mai multe denumiri si principii, insa toate se refera la acelasi lucru: cum poti sa-ti pui dinti ficsi, in situatia in care nu ai suficient os pentru sistemul clasic de implant dentar.

Cum sa-ti pui implant dentar in toata gura cu all on 4 si all on 6?

Implant dentar in toata gura este o sintagma folosita des de oameni atunci cand se refera la nevoia de a avea dinti si sus si jos. Asa cum spuneam si intr-un articol scris mai de mult, implantul dentar nu reprezinta un dinte, ci o parte din el. Daca vrei poti sa citesti aici un ghid complet despre implant dentar.

All on 4 si all on 6 implant dentar all on 4

Cand spui implant dentar in toata gura eu inteleg ca te referi la cum sa ai dinti sus si jos. Sistemul cu 6 implanturi sus si 4 implanturi jos reprezinta baza viitorilor tai dinti. Aceste sisteme sunt baza pe care se cladeste zambetul tau, asemanator cu modul in care cladim o casa pe o fundatie buna.

Cui se adreseaza tratamentul all on 4 si all on 6?

Atunci cand vine vorba de sistemele all on 4 si all on 6, ele sunt adresate in special pacientilor care au pierdut majoritatea dintilor din diferite cauze. Cu all on 4 poti sa ai dinti ficsi pe mandibula intr-o singura zi. Cu all on 6 poti ai dinti ficsi pe maxilar intr-o singura zi.
all-on-4 si all on 6

Totul tine de cat de multi dinti ai pierdut si daca dintii pe care-i mai ai mai pot sa fie folositi intr-un mod real.

Esti un candidat bun pentru all on 4 si all on 6 daca:

 • suferi de parodontoza. Presupun ca mai ai cativa dinti care, din pacate, se misca. O lucrare dentara care sa se sprijine pe dintii ramasi nu mai reprezinta o varianta, asa ca scoaterea dintilor bolnavi si inlocuirea lor cu implanturi dentare este solutia optima.
 • ai lucrari dentare in toata gura si au inceput sa se miste. Poate ca o parte dintre lucrari inca mai este stabila, insa la radiografie se vede ca dintii nu mai stau bine in os. In cazul asta esti un candidat bun pentru all on 4 sau all on 6.
 • ai piedut toti dintii. Aici este evident ca ori alegi sistemul clasic de implanturi dentare, ori sistemul all on 4 sau all on 6.
 • acolo unde sistemul de implant conventional nu da roade. 
 • nu ai foarte mult os, insa nici sinus liftul sau aditii complicate de os nu sunt o optiune pentru tine.
 • dintr-un motiv sau altul ai nevoie de dinti ficsi intr-o zi.

All on 4 si all on 6 vs sistemul clasic de implant dentar

Sistemele all on 4 si all on 6 sunt sisteme derivate din sistemele clasice conventionale. Fiecare sistem are rolul lui si este destinat anumitor nevoi.

Sistemul clasic de implant dentar

Sistemul clasic de implant dentar este cel mai des utilizat atunci cand ai pierdut un dinte sau mai multi, insa au ramas suficienti dinti naturali pe care sa te poti baza.

Acest sistem aduce imbunatiri prin inlocuirea unui dinte cu un implant dentar.

Implant dentar dr durbac

Sistemul clasic se poate folosi pentru un implant dentar, 2 sau mai multe. Acesta nu este constrans de dintii ramasi pe arcada.

Sistemul cu 4 sau 6 implanturi dentare.

Acest sistem presupune de la bun inceput ca nu mai exista dinti naturali restanti pe arcada sau daca acestia mai exista, pentru ca au deja probleme, nu mai sunt utilizabili.

All on 4 si all on 6

Cateva din atributele principale sunt:

 • Rezistenta si durata de viata foarte buna. Faptul ca solidarizam implanturile dentare duce la o mai buna stabilitate a acestora si la o viata mai lunga.
 • Adaptabilitate. Utilizam osul disponibil fara sa realizam interventii chirurgicale complicate si costisitoare.

Cate implanturi sunt necesare in all on 4 si all on 6?

Asa cum spuneam si anterior, all on 4 sau 6 se traduce prin totul pe 4 sau 6. Din considerente functionale tindem sa efectuam, in general, sistemul cu 6 implanturi dentare pentru ca ne dorim sa avem o mai buna stabilitate.

Cu toate acestea uneori este imposibil sa inseram 6 implanturi si atunci alegem sa inseram doar 4. Ca minim necesar avem astfel:

 • Pentru partea de sus (maxilar) se insera 6 implanturi dentare deoarece osul este mai moale si avem nevoie de o buna stabilitate. De asemenea inseram 6 implanturi pentru ca osul este de multe ori mai voluminos si avem spatiu pentru 6 implanturi dentare.
 • Pentru partea de jos (mandibula) folosim, de preferat 6 implanturi, insa de obicei avem loc doar pentru 4 implanturi. Astfel ajugem sa punem toti dintii pe 4 implanturi dentare.

Asadar, ai nevoie de 10 implanturi dentare in toata gura pentru a te bucura de dinti ficsi intr-o zi. Cand spun implant dentar in toata gura ma refer la minim 10 implanturi dentare. Mai putin de 10 implanturi duce la utilizarea altor tipuri de sisteme.

Beneficii si avantaje | all on 4 si all on 6

Beneficiul evident este ca ajungi sa ai dinti ficsi in gura si ca poti manca fara sa-ti mai faci griji ca-ti cade proteza sau ca nu ai pe ce sa mesteci alimentele.

All on 4 si all on 6 implant dentar all on 4

Tot ca beneficiu este faptul ca o sa poti sa te reintegrezi social intr-un timp foarte scurt. Pe langa aceste beneficii mari, sistemele all on 4 si all on 6 vin cu o serie de avantaje:

 • Interventie minim invaziva. Cu ajutorul ghidului chirurgical se pot insera implanturile dentare fara sa facem taieturi mari. Daca vrei, sistemul de chirurgie ghidata 3D este asemanator cu chirurgia laparoscopica.
 • Nu ai nevoie de mult os natural. In sistemele all on 4 si all on 6 osul tau este folosit la maxim nemaifiind necesara aditia osoasa.
 • Ai dinti ficsi intr-o zi. Acest sistem ne permite sa realizam o dantura fixa provizorie chiar in ziua in care se insera implanturile dentare.
 • Rezistenta crescuta in timp. Prin modul in care acest sistem functioneaza ofera o viata foarte lunga implanturilor – atat timp cat sunt igienizate corect.
 • Te costa mai putin. All on 4 si all on 6 au un pret considerabil mai redus decat sistemele clasice de implant dentar.
 • Ai dinti ficsi si scapi de protezele mobile.
 • Incepi sa mananci imediat cu sistemul de implant dentar in toata gura.

All on 4 pret | All on 6 pret

All on 4 pret sau all on 6 pret. Intrebarea este cat te costa sa-ti pui implant dentar in toata gura. Evident ca raspunsul este unul care depinde de foarte multi factori, insa tu citesti aceste randuri pentru ca doresti sa te informezi aproximativ asupra tuturor aspectelor implicate.

Cand discutam de pret vorbim de 2 lucruri. Pretul sistemelor implantare si costul lucrarilor protetice finale.

All on 4 pret (mandibula)

Atat la sistemul cu 4 sau cu 6 implanturi vom folosi tehnica de incarcare imediata cu lucrari protetice provizorii dupa care la 4 – 6 luni sa aplica lucrarea protetica definitiva.

Etapa 1 4 implanturi si lucrare fixa provizorie 15400 lei
Etapa 2: dupa 4 – 6 luni lucrare fixa definitiva ceramica cu suport metalic 10800 lei

All on 6 pret (maxilar)

Spre deosebire de mandibula unde putem utiliza doar 4 implanturi dentare, la maxilar minimul implanturilor dentare este 6.

Etapa 1 6 implanturi si lucrare fixa provizorie 21100 lei
Etapa 2: dupa 4 – 6 luni lucrare fixa definitiva ceramica cu suport metalic 10800 lei

Lucrarile definitive au intre 10 si 12 dinti funtionali pe arcada. Astfel, obtinem o zona atat estetica, cat mai ales functionala cu care sa poti manca normal.

Ce include tratamentul realizat de mine

In Bucuresti realizez implanturi dentare in clinica stomatologica Delta Clinic Dent din Bd. Schitu Magureanu, nr. 7. Aceasta clinica dentara detine toata aparatura necesara pentru a putea realiza implanturi dentare in conditii de igiena si siguranta maxima.

Ca medic dentist cu peste 12 ani experienta in stomatologie si 10 ani experienta in implantologie dentara, am trecut la randul meu prin mai multe etape ale evolutiei profesionale.

Experienta m-a invatat ca pe langa un tratament medical perfect, este nevoie de o buna comunicare cu pacientul si o transparenta desavarsita. In acest sens, alaturi de colegii mei de la Delta Clinic Dent, am pus bazele unui sistem integrat prin care pacientul sa beneficieze de indrumare de la un capat la altul.

Astfel, pe langa tratamentul medical de care beneficiezi vei primi si:

 • consultatii oferite de un medic specialist. Indiferent ca vorbim de implant dentar sau alte ramuri ale medicinei dentare.
 • plan de tratament croit pe nevoile tale. Cautam alaturi de tine varianta optima care sa te avantajeze din toate punctele de vedere ( timp, financiar sau stare de sanatate).
 • consiliere financiara. Te ajutam si te indrumam spre varianta ideala de plata pentru tine. La Delta Clinic Dent poti beneficia de plata in rate a tratamentelor stomatologice efectuate de catre mine si colegii mei.
 • pasaportul implanturilor dentare. In cazul in care ai nevoie de informatii suplimentare legate de implantul tau, acestea sunt trecute in pasaportul medical care este eliberat la sfarsitul tratamentului cu implant dentar.
 • garantie internationala pentru implantul dentar. Aceasta garantie este furnizata de catre producatorul de implanturi dentare si confirma faptul ca sunt utilizate implanturi de calitate superioara recunoscute international.
 • asistent dedicat cazului tau. In orice moment poti adresa intrebari referitoare la evolutia cazului tau sau ne poti adresa nelamuriri legate de planul de tratament.

Etape all on 4 si all on 6

Unde realizez acest tip de tratament.

In general, tratamentele chirurgicale necesita o infrastructura bine pusa la punct. Implanturi dentare in toata gura nu poti obtine, spre exemplu, intr-un cabinet stomatologic mic cu putina aparatura. Acesta este si motivul pentru care clinica dentara unde se realizeaza acest tip de tratamente complexe trebuie aleasa cu grija.

All on 4 in Bucuresti

In Bucuresti toate tratamentele pe care le realizez sunt la clinica Delta Clinic Dent din Sectorul 1, langa Parcul Cismigiu. Acolo poti beneficia de toata priceperea mea, la care adaug echipamente de ultima generatie.

All on 4 si all on 6 implant dentar all on 4

All on 4 in Rosiorii de Vede

In Rosiorii de Vede sunt medic colaborator la clinica dentara Star Dent. Acolo realizez interventii chirurgicale si implanturi dentare.

Daca sunt lucruri sau aspecte pe care le doresti dezbatute suplimentar in acest articol, poti lasa un comentariu cu intrebarea ta. Raspund tuturor mesajelor primite.

24 thoughts on “All on 4 si all on 6 implant dentar”

 1. Tocmai a trecut o luna de la operatii am avut de extract toti dinti si toate maselele as dori sa stiu cit trebuie sa astept pina la a putea face implanturi

 2. Buna Irina,
  In mod normal nu este nevoie sa astepti deloc. De multe ori acestre tratamente le realizam imediat. Totusi, daca ai nevoie de mai multe detalii poti sa-mi scri aici care este situatia actuala in detaliu si ce-ti propui sa obti.
  Zi buna!

 3. Sorin Cristian Hermenean

  Buna ziua,

  As putea sa stiu ce tip de implanturi folositi? si daca cele exemplificate mai sus nu ai si alte costuri aditionale? Ma refer la augmentare, alte componente laborator provizorii, multiunituri, alte manopere.

  Merci.

 4. Buna ziua,
  folosesc cam toate tipurile de implanturi de pe piata. Stocuri mai mari am de Paltop, Zimmer, ARDS, SI JDental.
  Costul unui implant difera de costul intregului tratament. Ca idee, in costul unui implant dentar sunt incluse toate componentele asociate implantului dentar ( bonturi de vindecare, Bonturi protetice standard, Bonturi de transfer si analogi ). Ce nu este inclus, si se plateste separat sunt coroanele dentare si eventualele augmentari osoase ( daca este cazul ). In cazul Provizoriilor, acestea sunt incluse acolo unde se pot aplica. In cazul multiunituri, aceste intra in categoria bonturilor protetice cu caracter special, iar pretul lor difera in functie de implamnt.
  Zi buna!

 5. Buna ziua, vă deranjez cu o întrebare, prețurile afișate sunt calculate doar pentru o singură parte a gurii? Ca Ex : All in 6 estimativ aici ajunge la un preț de 31900 Ron întrebarea mea este… aceasta este prețul pentru a pune all in 6 și sus și jos? Sau doar pentru o parte, fie sus , fie jos?

 6. Buna ziua,
  All on 6 sau all on 4 se refera la aplicarea pe o singura arcada, fie sus fie jos. Daca nu aveti dinti nici sus nici jos atunci aveti nevoie de 2 X All on 6.
  Zi buna!

 7. Daca avem ceva dinti buni atat jos cat si sus se poate opta pentru all 6 sau All 4 cu mai putine implanturi si ca doua coroane sus si jos peste ei.Sau e nevoie numai de vechiul sistem de implant

 8. Buna ziua, daca aveti dinti sanatosi acestia pot ramane pe arcada. Sistemul all on 4 si all on 6 se aplica atunci cand toti dintii sunt extrasi. In cazul dumneavoastra se poate opta pentru inserarea implanturilor acolo unde este nevoie.

 9. Bună ziua. Ce garanție au aceste implanturi? Exista și varianta ca corpul sa nu acepte aceste implanturi?

 10. Buna Andreea,
  Pentru implanturile pe care le folosec avem garantie atat a produsului ( pe viata ) cat si a osteointegrari. In cazul in care corpul nu accepta implanturile ( adica acestea nu se osteointegreaza ) pacientul primeste alte implanturi noi sau banii inapoi.

 11. Buna ziua,as dori sa stiu si eu cat dureaza interventia pentru all on 6,ca si timp ma refer si unde pot face o programare? Multumesc,o zi buna.

 12. Ana-Maria Tache

  Buna seara Dr Durbac
  A-ti putea sa imi spuneti daca as putea a am un implant implantat cu o coroana in max 5 zile sau 24 ore (de exemplu)?
  Va multumesc pentru raspuns. 🙂
  Ana-Maria

 13. Constantin P

  buna ziua. Daca am deja 2 implanti sus si nici un dinte natural, pot folosi sistema all-on-4 ori all-on 6 ?
  mersi anticipat.

 14. Bună ziua . Am avut până ieri o proteză fixă (coroana ) pe maxilar ( pe cinci dinți , in partea din față ) la care a fost atașată o proteză mobilă. Aceasta a cazut si doi dinți sunt total compromisi . As dori să refac cei doi dinți cu implanturi + coronita aferenta + proteză mobilă pentru restul maxilarului . Este posibil sa se facă asta într-o zi ? As vrea cât de repede posibil se poate sa rezolv aceasta problema ( programare, implant, etc ) , asta și din motivul extra că trebuie vin în România și timpul este limitat . Mulțumesc mult.

 15. Doresc sa fac o reabilitare a maxilarului ( cu un numar de implanturi propus de dvstra asfel incit sa asigure si rezistenta cit si estetica lucrarii), as prefera fara lucrare provizorie,m -ar interesa durata executării ( tinind cont ca ar fi nevoie de 4-5 extracții inainte de inserarea implanturilor) si costul ( evident ca este aproximativ)

 16. Bună seara în preț întra și extracțiile tratament!? dacă sus nu este bun nimica dar jos este tot bun în afara de măsele care ar fi intervenția pentru jos sa arate cât de cât la fel mulțumesc

 17. Bună ziua. În cazul, în, care am toți dinții din față perfecți inclusiv premolari dar nu mai am măselele deloc cum se poate proceda? Mulțumesc

 18. Buna ziua, in acest caz nu va calificati pentru All on 4 sau All on 6. In cazul dumneavoastra solutia este sa se puna implanturi acolo unde ati piedut maselele

 19. Buna ziua, Depinde de la caz la caz. In general extractiile le punem cu reudcere de 100% adica le scoatem gratuit. In cazul in care dintii de jos sunt buni atunci incercam sa-i facem pe cei de sus asemanatori cu cei de jos.

 20. Buna ziua, sigur ca se poate si fara lucrare provizorie. Pretul pentru un sistem all on 6 fara lucrare provizorie este de aproximativ 14500 RON. Aici includem si extractiile. Durata este de o zi pentru ca extractiile si insertia implanturilor dentare se fac intr-o singura sedinta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *