Fațete dentare – Zâmbet Perfect

Din cauza unor factori precum vârsta, traumele dentare, eroziunea dentară sau decolorarea, aspectul dinților poate suferi modificări estetice considerabile.

Fațete dentare: Soluția Pentru Un De Hollywood Perfect Fațete dentare

Există posibilitatea ca, la un moment dat, aspectul dinților să nu fie unul tocmai estetic și sănătos, și ca din aceste considerente să fii nevoit să treci pragul medicului stomatolog.

Există însă o soluție de estetică dentară care rezolvă simultan toate aceste probleme, oferidu-ți un zâmbet similar cu cel al vedetelor de la Hollywood: fațete dentare.

Așa că, în cele ce urmează, îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți da seama dacă și ție ți se potrivesc fațetele dentare.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt foițe subțiri, de regulă realizate din ceramică sau rășină compozită ce sunt aplicate pe suprafața dinților pentru a le îmbunătăți aspectul estetic. Ele acoperă fațada dinților și ascund imperfecțiunile precum petele, decolorarea, fisurile, forma inegală sau dimensionarea neregulată a dinților.

Fațetele dentare pot fi personalizate în funcție de formă, mărime, culoarea și alinierea dorită, astfel încât să se potrivească cu restul danturii tale, oferindu-ți un rezultat natural și un zâmbet ce emană o încredere debordantă.

Cum se aplică fațetele dentare?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare implică, în primul rând, o colaborare între medicul stomatolog și pacient. Fațetele dentare nu sunt doar un moft, ci ele au menirea de a restabili aspectul optim al danturii și de a remedia probleme legate de estetica dentară.

Etapele principale ale procesului de aplicare sunt următoarele:

 1. Prima vizită la dentist (Gratuită la clinica noastră):
 2. Un consult de specialitate – Medicul stomatolog îți va evalua starea generală a danturii și va discuta cu tine despre așteptările legate de aspectul final al dinților.
 3. Planificarea tratamentului – Se realizează luând în considerare forma, mărimea, culoarea și alinierea dorită a dinților, pentru a te asigura că noul tău zâmbet va fi unic și complet personalizat.
 • A doua vizită la dentist:
 • Pregătirea dinților – Înainte de a aplica fațetele dentare, medicul stomatolog îți va pregăti dinții prin șlefuirea unei cantități foarte mici de smalț. Această procedură are rolul de a face loc fațetelor dentare și de a pregăti suprafața dinților pentru o adeziune perfectă a fațetelor.
 • Amprenta dentară – După pregătirea dinților ți se va realiza o amprentă dentară care va fi trimisă spre laborator pentru a crea fațetele personalizate.
 • Fațetele provizorii – Medicul stomatolog va aplica pe dinții șlefuiți fațete provizorii făcute din compozit, pentru a se asigura că aceștia sunt complet protejați până la aplicarea fațetelor dentare permanente
 • A treia vizită la dentist:
 • Monta fațetele permanente – Se vor da jos fațetele provizorii și se vor aplica fațetele dentare permanente.

Care sunt avantajele fațetelor dentare?

Avantajele fațetelor dentare sunt:

 • Un zâmbet natural printr-o intervenție minim invazivă.
 • Fațetele sunt realizate din materiale rezistente ce își vor dovedi cu success longevitatea.
 • Aplicarea acestora este lipsită de durere.
 • Nu necesită îngrijire specială
 • Făra reacții alergice la material
 • Complet biocompatibile cu țesutul dentar și cu gingiile
 • Nu se pătează sau decolorează

Există și dezavantaje?

Ca în cazul oricărei intervenții la nivelul danturii, există și câteva argumente și de cealaltă parte a ecuației, dar asta nu înclină balanța în defavoarea fațetelor dentare.

Principala îngrijorare este aceea că este necesară o preparare dentară inainte de aplicarea fațetelor dentare. Acest lucru implică șlefuirea unei cantități mici de smalț de pe suprafața dinților (aproximativ 0.3mm)

Alte dezavantaje sunt:

 • Afecțiunile gingivale pot duce la amânarea procedurii până la remedierea problemei
 • Costul fațetelor dentare reprezintă în anumite situații un impediment
 • Există un risc scăzut de apariție a sensibilității dentare, însă acest lucru se reduce cu trecerea timpului
 • Va exista o anumită perioadă de acomodare cu noile corpuri și există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp (1-5 zile) să nu poți pronunța anumite litere.

De ce să îți pui fațete dentare în Clinica Noastră?

În cadrul clinicii dentare Doctor Durbac din București beneficiezi de o asemenea procedură stomatologică obținând atât un zâmbet strălucitor, cât și încrederea în sine ce vine la pachet cu acesta.

Clinica este alcătuită dintr-o echipă de medici profesioniști și empatici și este specializată în aplicarea fațetelor dentare premium.

Vei beneficia de un consult de specialitate și de fațete dentare calitative, durabile și complet personalizate.

Astefel, ai garanția unui zâmbet perfect ce te va ține pe viață.

Fă Primul Pas Spre A Deveni Un Star De Cinema.

Așadar, dacă simți că zâmbetul din oglindă nu te mai reprezintă, e timpul să recurgi la montarea unor fațete dentare. Acestea îți vor oferi un zâmbet extraordinar de estetic, iar tu te vei simți precum o vedetă demnă de covorul roșu.

Și pentru că știm cât de dificilă poate fi deciia de a face primul pas în această privință, te invităm să îl facem împreună, complet GRATUIT.

Tot ce trebuie să faci este să completezi acest formular scurt de contact și să te programezi la prima consultație gratuită, iar noi ne vom asigura că de partea cealaltă a acestuia te va aștepta una dintre cele mai interesante vizite la stomatolog.

About The Author