Fatete Dentare EMAX 2.0 - Dr. DURBAC [2021]

Fatete dentare Emax

Fatete dentare emax dupa

Zambeste mai mult!

Probabil ca te gandesti de ceva timp sa-ti pui fatete dentare insa mai ai ceva nelamuriri sau inca nu stii daca este o decizie buna. In acest articol voi vorbi despre cele mai bune tipuri de fatete dentare si anume Fatete Dentare Emax.

Tot in acest articol vei gasi fotografii cu o parte dintre fatetele puse de mine, raspunsuri la cele mai mari ingrijorari pe care pacientii le au in legatura cu ele si nu in ultimul rand un motiv in plus sa-ti pui sau sa nu-ti pui fatete dentare in general.

Fatete dentare emax dupa

Suna interesant? Atunci programeaza-te pentru o consultatie!

Ce sunt fatetele dentare Emax

Fatetele dentare Emax sunt un tip de fatete dentare realizate dintr-un anumit tip de ceramica ( Ivoclar IPS e.max ) printr-un anumit procedeu ( presarea ceramicii ). Acest tip de ceramica este extrem de rezistenta la presiune si tractiune. O denumire alternativa pentru fatete dentare Emax este fateteta dentara ceramica presata. Ceramica presata este in fapt, modul in care ceramica Emax este realizata.

Daca vrei sa citesti mai multe depre fatete dentare in genera, gasesti aici un articol care cuprinde toate detaliile de care ai nevoie: Fatete dentare – tot ce trebuie sa stii in 2021

Fatete dentare emax sau zirconiu

Este bine de stiut ca pe langa fatetele dentare Emax mai sunt si alte variante de fatete dentare cum sunt cele din zirconiu sau cele din compozit. Si pentru ca fatetele dentare din compozit nu le putem considera fatete dentare definitive ci mai degraba fatete de proba o sa fac o comparatie doar intre cele de zirconiu si cele din ceramica emax.

Si pentru ca materialele pe care urmeaza sa le compar au in anumite situatii calitati asemanatoare, voi nota de la 1 la 5 pentru fiecare caracteristica. Cu cat ma multe stele cu atat mai bine.

CaracteristiciZirconiuEMax
Gama variata de culori✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Posibilitatea de a folosi stratificarea✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Transluciditate✔️✔️✔️✔️✔️
Opacitate✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Rezistenta mecanica✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Rezistenta la pigmentare✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Compatibilitate cu gingia✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Compatibilitate cu dintele✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Naturalete✔️✔️✔️✔️✔️✔️
Adeziune✔️✔️✔️✔️✔️✔️

De ce sunt mai bune fatetele dentare Emax

Atunci cand vorbim de Fatete dentare estetice sau naturale vorbim doar de fatete dentare Emax. Caracteristicile principale ale acestui material sunt transluciditatea, adeziunea si rezistenta remarcabila. Pentru a-mi intari afirmatiile, voi vorbi despre fiecare componenta in parte si voi face referire la diverse cercetari realizate pe acest tip de material

Transluciditatea

Transluciditatea sau modul in care lumina trece prin acest tip de ceramica este definitoriu pentru a obtine o fateta dentara care sa reproduca cat mai fidel compozitia unui dinte natural. 

Rezistenta mecanica

Ca sa completez afirmatia facuta in subcapitolul in care vorbeam de adeziune, o fateteta buna este o fateta dentara care nu cade si care nu se ciobeste.

Adeziunea

O fateta buna este una care nu cade iar fatetele dentare Emax exceleaza la acest capitol. Modul in care sunt lipite fatetele dentare determina cat de mult vor rezista. De ce spun ca fatetele realizate din ceramica se lipesc foarte bine? Pentru ca modul in care se realizeaza lipirea este unul la nivel microscopic.

Ceramica Emax poate sa fie gravata chimic iar acest gravaj duce la realizarea unor asperitati. De acele asperitati se va lega adezivul iar in felul acesta vom obtine o adeziune perfecta.

Fatetele dentare Emax Inainte si Dupa

Si pentru ca o poza fac cat o mie de cuvinte, mai bine sa vezi decat sa ma crezi pe cuvant. Iata o parte dintre pacientii care si-au lasat zambetul pe mana mea. Cazurile au fost alese in asa fel incat sa prezinte cat mai multe situatii posibile in care si tu te poti afla:

 

Testimoniale sau ce cred pacientii mei despre mine

Mai mult decat pot spune eu despre mine o pot spune pacientii pe care i-am tratat. Cuvintele lor de multumire inseamna mult pentru mine si cred cu adevarat ca te pot ajuta si pe tine sa-ti formezi o parere. Ia aceste randuri ca o recomandare prieteneasca facuta de un om care m-a cunoscut si pe care am avut privilegiul sa-l tratez.

Miha, on Google+

Va multumesc pentru rabdare de care ati dat dovada. Fatetele mele stau foarte bine. Nici macar nu se vede faptul ca mi-am pus fatete pe acei dinti cu probleme.
dr durbac pareri

Andreea Cojocaru on Google Review

Recomand!! Profesionalism, pregatire, curatenie si locatie foarte accesibila! Am venit la domnul doctor Durbac pentru multiple probleme si cu o frica groaznica, dar rabdarea de care a dat dovada si explicatiile oferite pentru fiecare pas al operatiunilor pe care le voi avea, mi-a dat o incredere foarte mare! Totul a decurs impecabil! Va multumesc!
Dentist in bucuresti

Dragos on Google Review

Thank you!

Cum se cimenteaza fatetele dentare Emax

Cimentarea fatetelor dentare reprezinta o etapa extrem de importanta. Cimentarea fatetelor stabileste daca fatetele dentare va va tine toata viata sau cateva luni. 

Iata care sunt pasii pe care-i urmez atunci cand cimentez fatetele dentare Emax:

 

Cum se cimenteaza fatetele dentare Emax

Durata aproximativa 2 hours and 30 minutes

Pasul 1

Verific adaptarea intre fateta si dinte. Probez fatetele dentare pe dinte si verific daca aceasta se pozitioneaza corect si etans pe dinte. O adaptare buna duce la adeziune perfecta.

Pasul 2

Indepartarea rezidurilor de pe fateteta dentara este un pas extrem de important. Curatarea lor se face cu alcool si apa distilata.

Pasul 3

Gravarea fatetelor dentare. Gravarea structurilor ceramice se face cu acid fluorhidric. Prin gravare se realizeaza mici cavitati in structura ceramicii. Pe langa structura poroasa si retentiva, prin gravare obtinem si o suprafata mai mare de care adezivul sa se lege de fatete dentare Emax.

Pasul 4

Silanizarea fatetelor reprezinta un proces prin care pregatim fateta dentara sa primeasca adezivul cu care se cimenteaza. Silanizarea creste capacitatea fatetei de a absorbi adezivul in acele porozitati de care vorbeam la pasul 3.

Pasul 5

Indepartam rezidurile, izolam si uscam. Dupa ce am pregatit fatetele dentare, pregatim suprafata dintelui. Etapele sunt asemanatoare cu pregatirea fatetelor dentare insa se folosesc substante diferite.

Pasul 6

Gravarea dintilor. Gravarea se realizeaza atat pe smalt cat si pe dentina. Subtanta folosita este acidul fosforic. Ca si in ceramica, acesta realizeaza mici cavitati in structura dintelui marind suprafata de adeziune

Pasul 7

Aplicarea bondingului. Pentru ca adezivul cu care realizam cimentarea fatetei, sa se lege bine de dinte, este nevoie de aplicarea unui bonding. Acesta penetreaza structura dintelui si formeaza un strat hibrid.

Pasul 8

Cimentarea fatetelor cu adeziv special. Abia acum se aplica adezivul pentru cimentat fatete dentare. Adezivul trebuie sa fie de calitate foarte buna pentru a rezista fortelor care apar la nivelul fatetei dentare. Eu folosesc Variolink. Acest produs este conceput special pentru fatete dentare si este utilizat de cei mai influenti medici esteticieni din lume. Acest ciment este folosit

De ce cad fatete dentare

Este bine sa discutam de ambele fete ale monedei. Pe langa beneficiile fatetelor dentare avem si o parte mai intunecata a acestora si anume riscurile si lucrurile care nu pot sa mearga bine iar unul dintre cele mai neplacute momente este acela cand iti cade o fateta dentara. Iata 5 motive pentru care fatetele dentare cad:

  1. Protocolul prin care se realizeaza adeziunea
  2. Adeziunea de slaba calitate intre dinte si materialul fatetei dentare
  3. Tipul de slefuire
  4. Alegerea incorecta a tipului de lucrare dentara
  5. Colaborarea Medic – Tehnician

Fatete dentare emax no prep

Fatetele dentare no prep se refera la tipul de slefuire si inseamna fatete dentare fara slefuire. Pentru a putea pune fatete dentare No Prep avem nevoie de 2 lucruri:

  • Dinti sanatosi cu anumite caracteristici ( link catre no prep )
  • Fatete dentare foarte subtiri care se pot lipi bine

In cazul dintilor, acest lucru se stabileste in cadrul consultatiilor. Referitor la fatetele dentare no Prep am scris aici un intreg articol. 

In cazul fatetelor, singura varianta viabila sunt fatete dentare Emax. Acestea pot sa fie subtiri, extrem de estetice dar si foarte rezistente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cropped-M-bust-2.jpg

Ai nevoie de un dentist?