Despre Fațete Dentare

Dacă în urma unui consult stomatologic medicul dentist ți-a sugerat montarea unor fațete dentare, probabil că acum te întrebi și care este costul acestora.

Ei bine, pentru a înțelege de ce prețul lor este atât de variat, trebuie mai întâi să îți explicăm în termeni cât mai simpli care este treaba cu aceste fațete dentare.

Fațete Dentare: Care Este Prețul Unui Zâmbet Fermecător? Fațete Dentare

Ce Sunt Fațetele Dentare?

Fațetele dentare reprezintă o soluție estetică populară pentru a îmbunătăți aspectul dinților și pentru a obține un zâmbet sănătos și strălucitor.

Acestea sunt foițe subțiri, de obicei realizate din ceramică sau compozit și sunt aplicate pe partea frontală a dinților pentru a acoperi imperfecțiunile, îmbunătățind considerabil aspectul acestora.

Cum Diferă Tipurile De Fațete Dentare?

Fațetele dentare se diferențiază în funcție de 3 aspecte care au un impact direct asupra prețului acestora, și anume materialul din care sunt făcute, nivelul de personalizare dorit de pacient și tehnicile folosite de medicii stomatologi în crearea și aplicarea fațetelor.

Dacă le luăm în calcul pe cele din urmă, există nenumărate variante de fațete dentare, însă atunci când discutăm doar despre materialul din care sunt făcute, nu avem decât un număr limitat de variante.

Fațetele dentare din compozit sunt cea mai economică variantă. Compozitul este un amestec de materiale ce se aseamănă cu plasticul și este un material de tranziție. Are o durabilitate redusă, iar nuanța de alb strălucitor a zâmbetului se pierde în scurt timp. De obicei, în cazul acestor fațete nu se oferă garanție.

Fațetele dentare din zirconiu sunt asemănătoare cu cele ceramice. Au o durabilitate crescută și un aspect estetic, iar garanția acestor fațete este de 7 ani.

Fațetele dentare din ceramică EMAX sunt de calitate superioară. Sunt varianta premium și sunt caracterizate de un aspect foarte natural și estetic, de o nuanță de alb strălucitoare și de o rezistență superioară.

Prețurile Fațetelor Dentare

În București tarifele sunt cuprinse între 1500 RON și 4500 RON.

Prețul fațetelor dentare ieftine este curprins între 1500 RON -1700 RON, al celor standard între 1600 RON – 2500 RON, iar al celor Premium între 2100 RON – 4500 RON.

Eu îmi doresc să ofer pacienților doar cele mai estetice zâmbete, așa că variantele de fațete dentare pe care le aplic în clinică variante premium, iar prețul lor este după cum urmează:

  1. Fațete ceramice EMax SD – Sunt fațete realizate din ceramică, ce prezintă detalii de bază. În general, sunt utilizate în refacerea integrală a danturii, unde nu se dorește o imitare a culorilor naturale – 1800 RON
  2. Fațete ceramice EMax HD – Sunt acele tipuri de fațete ceramice cu foarte multe detalii, care pot reda naturalețea și vitalitatea dintelui, chiar și pe culori foarte deschise – 2200 RON
  3. Fațete ceramice EMax HDR – Sunt fațete dentare realizate de un maestru ceramist. Acestea pot sa reproducă până la cel mai mic detaliu culoarea sau translucența dinților naturali, fiind văzute ca adevărate bijuterii – 3200 RON

Aleg fațeta dentară în funcție de preț?

De regulă, partea materială joacă un rol important în majoritatea alegerilor.

Consecințele, însă, nu întârzie să apară și să ne demonstreze că alegerea făcută doar în funcție de acest criteriu, nu a fost cea corectă.

Deși suntem tentați să alegem cel mai mic preț când vine vorba de fațete dentare, luând decizia în acest fel, ne asumăm un risc considerabil. O intervenție ieftină acum poate deveni, în scur timp, una costisitoare cu implicații mari la nivelul danturii.

Așadar, cea mai bună variantă pentru a primi un răspuns la această întrebare este să discuți cu un medic stomatolog care îți va prezenta toate soluțiile potrivite particularităților tale dentare

Eu Îți Dau Oportunitatea De A Face Asta Gratuit

Deși acum ai o idee mai bună despre costul fațetelor dentare, cu siguranță încă mai ai o mulțime de întrebări.

Și pentru că știm de cât de multe informații ai nevoie înainte de a lua orice decizie legată de aspectul danturii tale, îți dăm oportunitatea de a veni să ne cunoaștem în clinică și de a primi un răspuns pentru orice nelămurire legătă de această procedură, complet GRATUIT.

Tot ce trebuie să faci este să dai click aici și să te programezi la consultația gratuită, iar noi ne vom asigura că de partea cealaltă a acestui click te va aștepta una dintre cele mai interesante vizite la stomatolog.

About The Author