5 mituri despre implantul dentar

5 mituri despre implantul dentar

Implant-dentar-pareri

Implanturile dentare au o istorie lunga si au devenit structuri pe care ne bazam din ce in ce mai des atunci cand vrem sa refacem dantura deteriorata. Multa lume a auzit de implanturi dentare iar cei mai multi incearca sa ia o decizie cat mai bine informata cautand pe internet sfaturi si pareri legate de implanturile dentare.

Probabil ca si tu esti intr-o situatie asemanatoare cu ce am descris mai sus si incerci sa te informezi cat mai bine inainte de a lua o decizie in ceea ce te priveste. Probabil ca cel mai bine te-ar ajuta un ghid complet despre ce inseamna un implant dentar.

In acest scurt articol am decis sa clarific o parte din miturile care se leaga de implanturi dentare si sa-ti explic de ce ele sunt doar mituri.

#1 Durere

Mitul numarul 1 se leaga de durere si de faptul ca pentru a-ti pune un dinte pe implant este nevoie sa te chinui.

„Implantul dentar este extrem de dureros si mi-e frica sa-mi pun.” Acest mit care probabil in trecut putea sa fie realitate nu se mai poate aplica astazi in 2019. Modul in care pacientul este anesteziat permite ca aceste proceduri sa fie realizate fara niciun fel de durere.

In sedinta in care pacientului i se insera implanturile dentare se realizeaza anestezie locala. Acest tip de anestezie amorteste locul in care urmeaza sa fie insurubat implantul dentar. 10 din 10 pacienti nu simt durere in timpul interventiei.

Dupa incheierea etapei chirurgicale pacientului i se administreaza antiinflamatoare si se prescrie o reteta cu medicatia necesara. Aceasta reteta contine analgezice si antibiotice. In cele mai multe cazuri pacientul din a doua zi nu mai simte nevoia sa ia analgezic pentru ca zona respectiva se vindeca extrem de repede.

Tot in favoarea acestora afirmatii, dupa realizarea interventii, cei mai multi pacienti spun ca procedura a fost mai simpla decat o extractie dentara iar realitatea tinde sa le dea dreptate. Cand vorbim de extractii dentare acestea se realizeaza prin scoaterea dintelui din os realizandu-se forte intense atat pe os cat si pe dinte. Procesul prin care se insera implantul dentar  se realizeaza cu instrumentar extrem de ascutit iar perceptia pacientului este una destul de scazuta.

#2 Biocompatibil

” Daca organismul meu respinge implantul dentar? ” Mitul #2 se leaga de gresita intelege a proceselor care guverneaza legatura dintre os si implant

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cropped-M-bust-2.jpg

Ai nevoie de un dentist?